Wildrasters en faunavoorzieningen

Wildrasters en de daarbij behorende faunavoorzieningen bevinden zich veelal langs provinciale- en rijksoverheidswegen. Ze zorgen ervoor het wild naar een faunapassage geleid wordt. Zo kunnen de dieren zich veilig verplaatsen van het ene naar het andere leefgebied. De veiligheid voor mens en dier komt hierdoor niet in het gedrang.

In de meeste gevallen wordt duurzaam hout toegepast zoals; kastanje, Robinia of Cloeziana palen.

Wildrasters in diverse varianten

Er zijn veel verschillende faunavoorzieningen om wegen, waterwegen en rasters passeerbaar te maken. Faunavoorzieningen noemen wij ook wel faunapassages. Naast de bekende ecoducten zijn er ook faunatunnels of faunagoten voor kleine dieren zoals dassen, padden, kikkers en egels.

Klik hier voor meer technische details.

Faunavoorzieningen

Bij deze faunavoorzieningen horen ook: wild-veeroosters, kleinwild passages (dassentunnel), werkpoorten, klaphekken en faunapassages. Wij verzorgen eveneens de ‘terugkeervoorzieningen’, zoals dassenkleppen en insprongen voor grofwild en elektronische wildsignalering. 

De verschillende rasters zijn te combineren met een amfibie-geleidewand. Zo kunnen ook deze doelsoorten hun weg vinden langs de rasters en via een amfibiepassage oversteken.

Elk wildraster of faunavoorzieining is maatwerk. We bespreken de mogelijkheden graag met u en voorzien u van een transparante offerte.