Faunaplaat 

De faunaplaat is vooral bekend voor het gebruik tijdens de paddentrek die ieder jaar plaatsvindt. Tijdens de paddentrek, verplaatsen kikkers en padden zich naar watertjes om zich daar voort te kunnen planten. In het najaar trekken de padden en kikkers dan weer terug naar het land. Doordat er veel wegen door Nederlandse natuurgebieden lopen, steken deze padden en kikkers tijdens de paddentrek de wegen over, waarbij er erg veel kikkers en padden worden aangereden. Het plaatsen van faunaplaten of amfibieënschermen kan dan een oplossing zijn, om dit te voorkomen. De faunaplaat of faunawand geleidt de amfibieën naar een fauna tunnel, waardoor ze veilig de weg over kunnen steken.


Faunaplaten zijn veelal vervaardigd uit een HDPE plaat, deze amfibieplaten zijn in verschillende diktes en varianten uit te voeren . Veelal is de kleur van de geleidewand zwart of groen zodat deze landschappelijk inpasbaar zijn. 
Wanneer er enkel een tijdelijke voorziening nodig is voor het afschermen van reptielen en amfibieën, gebruiken wij veelal een PE folie. Deze heeft als groot voordeel dat deze een prima prijs- kwaliteit verhouding heeft en toch een functioneel paddenscherm creëert.

Voor meer informatie over faunaplaten kunt u contact met ons opnemen.

Stalen hekwerk

Een stalen hekwerk van HBA Totaal is de ideale afscheiding van uw domein of terrein. Van bedrijf tot speelveld, en van particulier tot school.

Beschoeiingen en houten damwanden

Beschoeiingen en damwanden van HBA Totaal worden in één keer goed geleverd én geplaatst. Maximaal resultaat, lage kosten!

Afrastering, hekwerk en omheining van hout

HBA Totaal levert en monteert afrasteringen, hekwerken en omheiningen in tal van uitvoeringen.

Wildrasters en faunavoorzieningen