Wildrooster

Het kan soms erg moeilijk zijn, om zowel wild als verkeer te moeten regelen in één gebied. Moet het natuurgebied geheel worden afgerasterd en moet al het verkeer om het gebied heen worden geleid? Of zijn er ook andere mogelijkheden?

Eén van deze mogelijkheden is het plaatsen van een wild- of vee rooster. Door het aanleggen van een dergelijk rooster, kan er een vrije doorgang worden behouden voor het verkeer, terwijl wild of vee niet in gevaarlijke situaties kan komen door het natuurgebied of het erf te verlaten.

Wat is het verschil tussen een veerooster en een wildrooster?

Hoewel de termen wildrooster en veerooster vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee roosters. Het grote verschil tussen een wildrooster en veerooster is dat een wildrooster een rooster van plaatstaal bevat en een veerooster een rooster van rondstaal. Het gebruik van rondstaal bij een veerooster is noodzakelijk omdat de hoeven van vee groter zijn en een andere vorm hebben dan de hoeven van wild. Hierdoor zou vee gewoon over een wildrooster heen kunnen lopen. Doordat de staven bij een vee rooster rond zijn en verder uit elkaar zijn geplaatst, kan vee niet over het vee rooster komen en blijft het vee op het erf.
 
Een wildrooster is voornamelijk bedoeld voor wilde zwijnen, edelherten, damherten en reeën en wordt gemaakt met een onderbak van stevig beton en met verzinkt stalen rooster elementen. Wanneer een poort of hek op de weg niet mogelijk is, is een rooster ideaal.


Zwaar- of licht verkeersklasse?

De wild- en veeroosters die wij aanleggen voldoen aan de juiste normeringen die gesteld worden. Er is keuze uit wildroosters voor zowel licht- als voor zwaar verkeer. Verder zijn onze roosters thermisch verzinkt en voldoen aan de gestelde NEN-normen. De prefab betonbakken voldoen aan het KOMO-keurmerk. Ook zijn onze Wildrooster bakken voorzien van een zogehete faunatrap. Hierdoor kunnen amfibieën en reptielen die onverhoopt in de bak terecht zijn gekomen weer een weg terug vinden.
 
Naast het leveren en monteren van een wildrooster, zijn wij ook gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van de aanvullende geleidehekken met reflecterende schilden. Hierdoor wordt de (nieuwe) situering voor de weggebruiker veilig weergegeven.
Verder brengen wij ook het geleidend wildraster aan. Hierbij kunt u denken aan een kleinwildraster, combiraster of draadraster voorzien van puntdraad of gladdraad.
 
Hebt u interesse in het kopen van een wildrooster of veerooster of wilt u meer informatie over wildroosters? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Stalen hekwerk

Een stalen hekwerk van HBA Totaal is de ideale afscheiding van uw domein of terrein. Van bedrijf tot speelveld, en van particulier tot school.

Beschoeiingen en houten damwanden

Beschoeiingen en damwanden van HBA Totaal worden in één keer goed geleverd én geplaatst. Maximaal resultaat, lage kosten!

Afrastering, hekwerk en omheining van hout

HBA Totaal levert en monteert afrasteringen, hekwerken en omheiningen in tal van uitvoeringen.

Wildrasters en faunavoorzieningen