Beschoeiingen en houten damwanden

Houten beschoeiingen en damwanden worden gebruikt om de oever te beschermen tegen uitspoeling. Ook zijn deze wanden zeer geschikt om hoogteverschillen in het terrein of van het waterniveau op te vangen. De beschoeiingen zijn oersterk en hebben een natuurlijke uitstraling.

Houten beschoeiingen

Sloot, tuin of vijver aan het water? Met beschoeiingen kunt u het talud beschermen en kleine hoogteverschillen (tot ca. 1.50 meter) opvangen. Hierbij moet de zogeheten ‘gronddruk’ aan de grondkerende zijde minimaal zijn.

De opbouw van beschoeiingen

Beschoeiingen worden opgebouwd door rond of vierkant bezaagde palen, verticaal de grond in te trillen, te heien en of te spuiten. Achter deze palen brengen we aan de grondkerende zijde een vlechtmat of schottenbeschoeiing aan. Deze is voorzien van een speciaal ‘worteldoek’ om uitspoeling en doorgroei van wortels te voorkomen.

Houten damwanden

Met houten damwanden vangt u grotere hoogteverschillen op, zoals bij zwaardere grondkerende constructies. De damwandplanken worden, door een mes- en groefverbinding, verticaal in de grond getrild of gespoten. Bij zwaardere belastingen werken we met ankerstangen om de damwand extra te verstevigen.

Plaatsen beschoeiingen en damwanden

Het plaatsen van een beschoeiing of damwand moet in één keer goed zijn, zodat u er jarenlang geen omkijken naar heeft. Dat doen onze vakmensen graag voor u, met ons eigen materieel. Of het nu gaat om een houten, kunststof of betonnen systeem, we zetten graag onze expertise. Dat doen we zo efficiënt mogelijk, ook als het gaat om de kosten!

Benieuwd hoe beschoeiingen en damwanden op uw locatie het best tot hun recht komen?