Houten hekwerk

Houten hekwerken worden ook wel ‘landschappelijke hekwerken’ genoemd. Een constructie van houten palen, gecombineerd met een gaassoort dat past binnen uw wensen en uw omgeving.

Plaats van houten hekwerk

Houten hekwerken zijn goed inpasbaar in een landelijke omgeving. Hierdoor ervaart men een raster niet als storend, maar sluit het wel een terrein af voor mens en of dieren. Houten hekwerken worden ook steeds vaker geplaatst voor woningen, waardoor de landelijke uitstraling toch terug komt bij een huis die staat in een woonwijk. Hekwerken van hout kunnen ook uitstekend geplaatst worden bij ecologische zones. Hiervoor kan het worden ingezet als afscheiding tussen vee en de omliggende wegen of paden.

Verschillende soorten houten hekwerken

Het is ook mogelijk om bij HBA Totaal paardenomheiding aan te schaffen. Dit zijn kwalitatieve weidehekken van hout, waarin zo min mogelijk uitstekende voorwerpen zijn geplaatst. De paardenomheining is diervriendelijk, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van schikdraad en het hekwerk zichtbaar is. Het is ook mogelijk om verschillende soorten houten hekwerken te kiezen. HBA totaal biedt namelijk hekwerken aan die volledig bestaan uit hout, maar HBA Totaal biedt ook hekwerken aan die zijn samengesteld uit hout en een gaassoort. 

Samenstelling houten hekwerk

Voor een hekwerk kan met kiezen uit: eiken, kastanje, creosoot, geïmpregneerde, of kloofeiken palen. Wij passen uitsluitend duurzaam hout toe. Dankzij onze hoge kwaliteitseisen hebben onze producten een lange levensduur.

Gaassoorten

Een hekwerk kan voorzien worden van verschillende soorten gaas; zoals tuingaas, schapengaas, harmonicagaas of dassengaas. We leveren deze in verschillende hoogtes. Tuingaas en harmonicagaas zijn bovendien in diverse kleuren leverbaar.

Of het nu gaat om een ‘menskerend hekwerk’ (een constructie waarbij de persoon wordt gescheiden door een hekwerk van de gevarenbron), een tuinhekwerk,  hondenafrastering, schapen- of geitenhekwerk of een andere toepassing: wij adviseren u graag over de juiste oplossing.

Wilt u meer weten of onze projecten bekijken? Zoekt u een type hekwerk dat nog niet genoemd is? Laat het ons weten. In bijna alle gevallen kunnen wij u met een houten hekwerk op maat van dienst zijn.