Paardenomheining

Paardenomheiningen zijn robuuste afscheidingen, bedoeld om paarden te beschermen. Een dergelijke solide afscheiding kan op verschillende manieren worden gecreëerd. Paardenomheiningen worden ook vaak gebruikt voor paddocks, rijbakken en longeerringen.

Een traditionele omheining is opgebouwd uit Noord-Europees grenen. Hierbij maken we gebruik van ronde of vierkant bezaagde palen. De liggers zijn op de palen geschroefd. Ook een combinatie met gaas is hiervoor geschikt.

Varianten in paardenomheiningen

HBA Totaal levert en monteert alle mogelijke varianten paardenomheiningen. Denk eens aan ‘rond-door-rond’ (gemaakt van cilindrisch gefreesde staanders en liggers), de ‘doorsteek-variant’ (hierbij worden de liggers door de staanders gestoken) of een combinatie met gaas. Indien gewenst, kunnen we de omheiningen voorzien van een elektrische beveiliging. Ook een paarden paddock is uitermate geschikt om aan te leggen met deze materialen.

Duurzame paardenomheining

Met degelijke paardenomheining van hout verdwijnt ook het gevaar dat de dieren gewond raken. Het hek vormt tevens een visuele blokkade, wat niet met een elektrisch hek te evenaren valt. Met hout wat goed behandeld is en in de duurzaamheid klassen 1 of 2 zit, bent u verzekerd van een hekwerk wat minimaal 20 jaar staat. Tevens heeft een houten hekwerk een uitstraling die ook perfect bij het landschap past. 

De bijbehorende poorten etc. produceren we in onze eigen productieomgeving. Wilt u liever een budgetvriendelijke variant voor uw terreinafscheiding? Kies dan voor een lintafrastering of een permanente kabel.

Elke omheining is maatwerk, dus we kunnen ook zeker aan uw wensen voldoen! 


Op onze projecten pagina vindt u enkele voorbeelden van door ons gerealiseerde paardenomheiningen