Dubbelstaafmatten

Voor extra bescherming en veiligheid rusten wij uw stalenhekwerk uit met dubbelstaafmatten. Een zeer representatieve vorm van bescherming! Door de fijnmazigheid is overklimmen vrijwel onmogelijk.

Dubbelstaafmatten plaatsen

Staafmatten, ook wel dubbelstaafmatten genoemd, is een veel gebruikte vorm van afrastering. Een dubbelstaafmat wordt vaak toegepast bij particuliere objecten. Maar ook voor en openbare ruimtes waar veel kinderen komen, zoals dierenparken en speeltuinen, is dit materiaal geschikt. Een dubbelstaafmat hekwerk is een combinatie van het beste van een gaashekwerk en een spijlhekwerk. Elegant dankzij de fijnmazigheid, maar toch en stevig en robuust. Hekwerk van dubbelstaafmatten is namelijk, in vergelijking tot andere hekwerken, een betaalbare mogelijkheid. Tegenwoordig zie je staafmatten steeds vaker in plaats van de traditionele spijlhekwerken. 

Waaruit bestaan dubbelstaafmatten?

staafmatten zijn opgebouwd uit spijlen. Deze spijlen worden aan elkaar gelast en daarna verzonken. Dit houdt in dat het hele hekwerk in een groot zinkbad wordt ondergedompeld. Door middel van het verzinken krijgt het hekwerk een optimale bescherming tegen roest. Er zijn ook gecoate uitvoeringen van staafmathekwerken. Hierbij is verf in poedervorm op de staafmat aangebracht. Daarna gaat het hekwerk de oven, zodat de coating hard wordt en zich perfect hecht aan het hekwerk.
 

Prijs van dubbelstraafmatten

De prijs van een dubbelstaafmat is afhankelijk van verschillende factoren. Eén daarvan is hoe het hekwerk behandeld is. Ook zijn de dikte van het materiaal en maas van grote invloed op de prijs. Tot slot is de plaatsing een belangrijke factor. Wanneer het een bochtig geheel is, zal de plaatsing arbeidsintensiever en duurder zijn.
Voor een nauwkeurige prijsopgave kunt u contact met ons opnemen. Het is dus moeilijk te zeggen wat de prijzen per strekkende meter zijn, maar een ruwe inschatting is als volgt:
Enkelstaafshekwerk, ongeveer 15 tot 50 euro per meter
Dubbelstaafshekwerk, ongeveer 20 tot 80 euro per meter

Klik hier voor meer technische details.

Heeft u meer vragen over dubbelstaafmatten?